Ons Leder

Duurzaamheid

Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit duurzaam leder en worden vervaardigd in onze studio in Amsterdam.

Leder is een van de meest duurzame natuurlijke materialen. Koeien worden gehouden voor de melk of het vlees. Van de huiden wordt als bijproduct het leder gelooid. Producten gemaakt van leder gaan extra lang mee, raken niet uit de mode en worden bovendien mooier na verloop van tijd.

Respect voor het materiaal

Ons leder is afkomstig van restpartijen uit Europa. Het leer behandelen wij met veel respect en gebruiken wij zo efficiënt mogelijk.

Allereerst gebruiken wij grote delen leer voor onze grote producten, het leer dat overblijft wordt gebruikt voor onze kleinere producten. Op deze manier wordt er zo min mogelijk leder verspild.

Soort Leder

Voornamelijk maken wij gebruik van traditioneel gelooid leder, in tegenstelling tot natuurlijk gelooid leer wordt bij het looien minder water gebruikt.

De hoeveelheid chroom die bij het traditionele proces gebruikt wordt is minimaal en staat niet in verhouding tot bijvoorbeeld het produceren van stof voor kleding. Het looien van leer is daardoor minder belastend voor de natuur. Traditioneel gelooid leder is sterk, verkrijgbaar in verschillende kleuren, kleurvast en waterafstotend.

Unieke uitstraling

De producten worden in serie met de hand vervaardigd hierdoor kan het voorkomen dat een bepaald soort leer op raakt, mocht dit gebeuren dan stappen wij over op ander leer met soortgelijke eigenschappen en kleur.

Individuele oneffenheden komen hierdoor voor en dragen bij aan het karakter en de uitstraling van onze producten.